Planlæg dit besøg

Fyrtårnet er ikke længere i drift og er i dag et privat hjem, hvor beboerne bruger fritiden på at passe fyrtårnet og de omkringliggende arealer. Der opkræves ikke entre for besøg, men året rundt tilbydes der guidede ture. Det er overskuddet fra disse ture der finansierer den videre formidling fra stedet.

I godt vejr, kan se så langt som til Gudhjem, Vang og Sverige. Kom og få et kig ind i fyrpasserens kontor, lige under selve lanternen. Efter en tur oppe i fyret, er der borde- og bænkesæt hvor man kan nyde sin medbragte mad og drikkelse.

Vi henstiller til at du benytter de opsatte skraldespande og færdes med respekt for både flora og fauna, samt beboerne på fyret. Fritgående dyr kan opfatte dig som en trussel, hvis de bliver overraskede eller ikke har mulighed for at flygte. Dette skærpes hvis du har en hund. Hunde skal til en hver tid være i snor. Naturstyrelsen har disse 4 råd til færdsel indenfor indhegningerne.

Velkommen til Hammeren ønskes du af Jette og Niels-Jørn.

Besøg fyrtårnet

Fyrtårnet er åbent for besøgende fra solopgang til solnedgang i sommerhalvåret. Få et kig ind i fyrpasserens kontor eller se om du kan få øje på Christiansø ude i horisonten.

Hvis du er heldig kan du opleve når et af de store skibe sejler helt tæt på kysten for at tage lodsen ombord.

Oplev naturen

Naturen ved fyrtårnet byder fritgående får, geder og kreaturer der nyder livet mellem de fritlagte klipper. Oplev de stejle klippesider og fugle der kun yngler på Bornholm.

Gå en tur på den nye Kultursti fra Osandbugten i Sandvig til Hammerhavn og få en oplevelse der er helt unik for Bornholm.


Gåture ved Hammeren Fyr


Den korte tur på Hammeren

Denne tur er på 1,1 km og underlaget er grus, stier og asfalt. Der forekommer niveauforskelle på stykket efter punkt 5, der kan være udfordrende at passere for barnevogne, dårligt gående eller kørestolsbrugere.

Turbeskrivelse

Fra fyr til fyr

Denne tur er på 1,9 km og underlaget er grus, stier og asfalt. Turen byder på skiftende og ved dårligt vejr løst underlag, der kan være udfordrende at passere for barnevogne, dårligt gående eller kørestolsbrugere.

Turbeskrivelse


Ofte stillede spørgsmål


🐶 Hunde


Hunde skal til enhver tid være i snor på Hammeren. Naturstyrelsen anmelder det til politiet, hvis man lader sin hund løbe løs på Naturstyrelsens arealer, hvor man ikke har fået lov.

🚘 Parkering


Der er gratis parkering ved fyret hvor der også forefindes et primitivt toilet. Naturområderne på Nordbornholm er udfordrende for færdsel med barnevogne, dårligt gående eller kørestolsbrugere.

🚴‍♀️ Cykel


På Hammeren må man kun køre på stier og veje der er egnede til en almindelig cykel. Det betyder du ikke må køre i skovbunden, på fortidsminder eller lave dine egne stier i naturen.

🏊‍♂️ Badning


I den nordlige del af Hammerknuden er der flere gode badesteder fra klipperne. Opalsøen er en badesø, men vær opmærksom på at søen er dyb og derfor kun egnet for folk der kan svømme.

🧗‍♂️ Klatring


Naturstyrelsen anviser flere steder på Nordbornholm, hvor det er tilladt at klatre. For alle lokaliteter gælder, at grupper på over fem skal søge om tilladelse og booke tid hos Naturstyrelsen.

✈️ Droner


Det er ikke tilladt at opsætte droner i det indhegnede område omkring fyret, P-pladsen samt bygningerne uden forudgående samtykke fra beboerne.

🚽 Toiletter


Der er kun primitive toiletforhold ved fyret. Det skyldes at der hverken er indlagt vand eller kloak på stedet. Der findes bedre toiletforhold ved Opalsøen (Shelter pladsen), Sandvig strand, Sandvig havn og Hammerhavnen. De ligger alle i en radius af 1000m fra fyret.