Ofte stillede spørgsmål

🏡  Hammeren Fyr er et privat hjem


Hammeren Fyr er, ud over et fantastisk sted at besøge, også et privat hjem. Vi sætter stor pris på, at I respekterer dette. Hjælp os med at holde området rent ved at tage dit affald med til den nærmeste skraldespand og ved at have din hund i snor så alle kan få en behagelig oplevelse.

🐶 Hunde


Hunde skal til enhver tid være i snor på Hammeren. Naturstyrelsen anmelder det til politiet, hvis man lader sin hund løbe løs på Naturstyrelsens arealer, hvor man ikke har fået lov.

🚘 Parkering


Der er gratis parkering ved fyret hvor der også forefindes et primitivt toilet. Naturområderne på Nordbornholm er udfordrende for færdsel med barnevogne, dårligt gående eller kørestolsbrugere.

🚴‍♀️ Cykel


På Hammeren må man kun køre på stier og veje der er egnede til en almindelig cykel. Det betyder du ikke må køre i skovbunden, på fortidsminder eller lave dine egne stier i naturen.

✈️ Droner


Det er ikke tilladt at opsætte droner i det indhegnede område omkring fyret, P-pladsen samt bygningerne uden forudgående samtykke fra beboerne. Kontakt os her.

🧗‍♂️ Klatring


Naturstyrelsen anviser flere steder på Nordbornholm, hvor det er tilladt at klatre. For alle lokaliteter gælder, at grupper på over fem skal søge om tilladelse og booke tid hos Naturstyrelsen.

🚽 Toiletter


Der er kun primitive toiletforhold ved fyret. Det skyldes at der hverken er indlagt vand eller kloak på stedet. Der findes bedre toiletforhold ved Opalsøen (Shelter pladsen), Sandvig strand, Sandvig havn og Hammerhavnen. De ligger alle i en radius af 1000m fra fyret.