Niels-Jørn Jensen

Guide og Kulturformidler

Niels-Jørn Jensen har boet på Hammeren i snart 10 år med sin kone Jette og hunden Nugga. Han er en engageret og vidende lokalguide der formidler mere end 215-års historie fra det nordlige Bornholm.

Historierne spænder over fascinerende fortællinger om den tyske og russiske besættelse, fyrtårnets betydning for dansk skibsfart, grusomme skibsforlis i blæsende nætter, stenbrudet der skabte en industri og de tidligere fyrmestre og det aftryk de satte på stedet.

Oplev den historiske Hammerknude med dine venner, familie, skole eller virksomhed. Med udgangspunkt i jeres ønsker og interesser, tilrettelægges en tur der med garanti vil byde på fantastiske udsigter, barsk natur og spændende historier.

Kontakt:

fyrtaarnet@hammerfyr.dk

+45 30236474

I Fyrmesterens fodspor

Oplev hvordan det var at arbejde på Hammeren Fyr der er fra 1872 og få historier om fyrvæsen, krig og skibsfart på østersøen. Vi kigger også nærmere på de mærker som beboerne på Hammeren igennem flere hundrede år har efterladt.


Se information
Tro, håb og lys langs kysten

Havet har altid været en farlig arbejdsgiver og på denne tur vil der blive fortalt om dramatiske strandinger og om søfolks tro, håb og længsel efter dem der ventede derhjemme. Men også om lyset, både det fra fyret og det i troen.


Se information

Sagt om turene


“Hammer fyr og dets fyrmester, er en af de mest originale Bornholmske oplevelser, som jeg har oplevet. Vi var på vandring med fyrmester Niels-Jørn Jensen som leverede en fantastisk tur, med super flotte scener i naturen, og en magisk fortælling om Hammeren og dens historie.”

“Jeg vil varmt anbefaler, at I giver jer selv den oplevelse, i bliver guidet gennem det smukkeste landskab, af en vidende og meget behagelig engageret Niels-Jørn, som kender historien om Hammeren som ingen anden.”

“Var med på “Julenat på fyret” i aften. En fantastisk oplevelse at stå i fyret og se over mod svenskekysten. Bagefter fik vi kaffe og småkager i fyrmesterassistens hus, samt flere spændende og interessante historie. Niels-Jørn er den perfekte historiefortæller.

“Utrolig flot bjergtur med indlagte spændende historier fortalt af en formidabel guide ved fyrpasser/turleder Niels-Jørn Jensen. Kan virkelig anbefales til alle med normal førlighed, som ønsker en særlig unik naturoplevelse krydret med interessante historiske fortællinger.”