Planlæg dit besøg

I løbet af sommerhalvåret er der fri adgang i fyret, hvorfra man i godt vejr, kan se så langt som til Gudhjem, Vang og Sverige. Kom og få et kig ind i fyrpasserens kontor, lige under selve lanternen. Efter en tur oppe i fyret, er der borde og bænkesæt hvor man kan nyde sin medbragte mad og drikkelse.

Da området er meget naturskønt henstiller vi til de opsatte skraldespande benyttes og man generelt færdes med respekt for både flora og fauna samt beboerne på fyret.

 


🐶 Hunde

Hunde skal til enhver tid være i snor på Hammeren. Naturstyrelsen anmelder det til politiet, hvis man lader sin hund løbe løs på Naturstyrelsens arealer, hvor man ikke har fået lov.

🚗 Parkering

Der er gratis parkering ved fyret hvor der også forefindes et primitivt toilet. Naturområderne på Nordbornholm er meget udfordrende for færdsel med barnevogne, dårligt gående eller kørestolsbrugere. Ved Hammersøen findes en handicapegnet fiskebro med borde og bænkesæt.

🏊 Badning

I den nordlige lave del af Hammerknuden er der flere steder gode badesteder fra klipperne. Hvis man foretrækker ferskvand er Opalsøen badesø, vær dog opmærksom på at søen er dyb og derfor kun egnet for folk der kan svømme.

🤸‍♀️ Klatring

Naturstyrelsen anviser flere steder på Nordbornholm, hvor det er tilladt at klatre.
For alle lokaliteter gælder, at grupper på over fem skal søge om tilladelse og booke tid hos Naturstyrelsen. Mindre grupper på højst fem er også velkomne og skal ikke booke, men de skal vige, hvis stedet er booket af en større gruppe. De samme regler gælder for rappelling.