I Fyrmesterens fodspor

Oplev hvordan det var at arbejde på Hammeren Fyr og få historier om Fyrvæsenet, krig og skibsfart på Østersøen.

Vi kommer måske også forbi gamle stenbrud og andre “mærker” som beboerne på Hammeren har sat fra Middelalderen og frem til i dag. På turen er der smukke udsigter og unik natur så husk kameraet.


Se information
Tur på Sandvig forbjerg

Turen går gennem den unikke Bornholmske natur, mellem sprækkedale, op på bjerget der knejser over Sandvig og tilbage igen.

Undervejs vil der være fortællinger om Hammeren som centrum i Østersøen, krigshandlinger i Osanbugten, helbredende radiumvand og stenhugning med udgangspunkt i Sandvig.


Se information
Langs
Stenhuggerstien

Tag med på Stenhuggerstien der strækker sig fra Osanbugten til Hammerhavn, og vi kommer forbi centrale steder i den bornholmske granitindustris historie.

Mange steder går vi på stenarbejdernes gamle stier som tog fra boligerne i Sandvig til fjeldet for at bryde granit.


Se information

Niels-Jørn Jensen

Guide og Kulturformidler


Niels-Jørn Jensen har boet på Hammeren i snart 10 år med sin kone Jette og hunden Nugga. Han er en engageret og vidende lokalguide der formidler mere end 215-års historie fra det nordlige Bornholm.

Historierne spænder over fascinerende fortællinger om den tyske og russiske besættelse, fyrtårnets betydning for dansk skibsfart, grusomme skibsforlis i blæsende nætter, stenbrudet der skabte en industri og de tidligere fyrmestre og det aftryk de satte på stedet.

Oplev den historiske Hammerknude med dine venner, familie, skole eller virksomhed. Med udgangspunkt i jeres ønsker og interesser, tilrettelægges en tur der med garanti vil byde på fantastiske udsigter, barsk natur og spændende historier.

fyrtaarnet@hammerfyr.dk
+45 30236474


Sagt om turene


“Hammer fyr og dets fyrmester, er en af de mest originale Bornholmske oplevelser, som jeg har oplevet. Vi var på vandring med fyrmester Niels-Jørn Jensen som leverede en fantastisk tur, med super flotte scener i naturen, og en magisk fortælling om Hammeren og dens historie.”

“Jeg vil varmt anbefaler, at I giver jer selv den oplevelse, i bliver guidet gennem det smukkeste landskab, af en vidende og meget behagelig engageret Niels-Jørn, som kender historien om Hammeren som ingen anden.”

“Var med på “Julenat på fyret” i aften. En fantastisk oplevelse at stå i fyret og se over mod svenskekysten. Bagefter fik vi kaffe og småkager i fyrmesterassistens hus, samt flere spændende og interessante historie. Niels-Jørn er den perfekte historiefortæller.

“Utrolig flot bjergtur med indlagte spændende historier fortalt af en formidabel guide ved fyrpasser/turleder Niels-Jørn Jensen. Kan virkelig anbefales til alle med normal førlighed, som ønsker en særlig unik naturoplevelse krydret med interessante historiske fortællinger.”