Guidede ture på Hammeren

Niels-Jørn Jensen har boet på Hammeren i snart 10 år med sin kone Jette og hunden Nugga. Han er en engageret og vidende lokalguide der formidler mere end 215-års historie fra det nordlige Bornholm.

Historierne spænder over fascinerende fortællinger om den tyske og russiske besættelse, fyrtårnets betydning for dansk skibsfart, grusomme skibsforlis i blæsende nætter, stenbrudet der skabte en industri og de tidligere fyrmestre og det aftryk de satte på stedet.

Ikke to ture er ens når I først begiver jer ud i området og der er noget for både store og små. Velopdragne hunde er altid velkomne, så længe de er i snor.


Book en privat tur


Niels-Jørn Jensen

Guide og Kulturformidler


Oplev den historiske Hammerknude med dine venner, familie, skole eller virksomhed. Med udgangspunkt i jeres ønsker og interesser, tilrettelægges en tur der med garanti vil byde på fantastiske udsigter, barsk natur og spændende historier.

E-mail: fyrtaarnet@hammerfyr.dk
Mobiltelefon: +45 30 236 474


Temature


I Fyrmesterens fodspor


En vandretur i og omkring Hammeren Fyr med historier om fyr, krig, skibsfart, stenbrydning og menneskerne på Hammeren, fra middelalderen til i dag.

Vi kommer forbi smukke udsigter og unik natur så husk kameraet.

Tur på Sandvig forbjerg


En vandringstur på bjerget der rejser sig ved Sandvig.

Med historier om Hammerens betydning for skibsfarten, krigshandlinger i Osandbugten, sprækkedale, radiumvand, stenhugning, 2. verdenskrig i Sandvig.


Sagt om turene


⭐⭐⭐⭐⭐
“Hammer fyr og dets fyrmester, er en af de mest originale Bornholmske oplevelser, som jeg har oplevet. Vi var på vandring med fyrmester Niels-Jørn Jensen som leverede en fantastisk tur, med super flotte scener i naturen, og en magisk fortælling om Hammeren og dens historie.”

⭐⭐⭐⭐⭐
“Jeg vil varmt anbefaler, at I giver jer selv den oplevelse, i bliver guidet gennem det smukkeste landskab, af en vidende og meget behagelig engageret Niels-Jørn, som kender historien om Hammeren som ingen anden.”

⭐⭐⭐⭐⭐
“Var med på “Julenat på fyret” i aften. En fantastisk oplevelse at stå i fyret og se over mod svenskekysten. Bagefter fik vi kaffe og småkager i fyrmesterassistens hus, samt flere spændende og interessante historie. Niels-Jørn er den perfekte historiefortæller.

⭐⭐⭐⭐⭐
“Utrolig flot bjergtur med indlagte spændende historier fortalt af en formidabel guide ved fyrpasser/turleder Niels-Jørn Jensen. Kan virkelig anbefales til alle med normal førlighed, som ønsker en særlig unik naturoplevelse krydret med interessante historiske fortællinger.”