Fra fyr til fyr

Denne tur er på 1,9 km og underlaget er grus, stier og asfalt.1. Hammeren Fyr

Det 21 meter høje granittårn er fra 1872. I tilknytning til fyret ligger fyrpasserboligen. Der er fri adgang til fyret i sommerhalvåret når vejret tillader det. Herfra kan du se til Sverige, Christiansø, Gudhjem og Vang.

2. Salomons kapel

Det er ikke til at se, for alt man kan se er ruinerne og den hellige kilde, men her var et stort sildefiskeri i middelalderen. Man har også fundet spor efter en stenalder boplads. Ruinen er fra 1300-tallet og var i brug frem til 1400-tallet, hvor sildefiskeriet ophørte.

3. Hammerodde Fyr

Fyret blev opført i 1895 som supplement til Hammeren Fyr. Fyret er stadig aktivt og bemandet, det var herfra man første gang så de sovjetiske skibe der var på vej mod Cuba med missiler og som udløste Cubakrisen. De gamle personaleboliger benyttes i dag som sommerhuse af private ejere.


Lyst til mere?

Tag med på en guidet tur og få fascinerende fortællinger om den tyske og russiske besættelse, fyrtårnets betydning for dansk skibsfart, grusomme skibsforlis i blæsende nætter, stenbrudet der skabte en industri og de tidligere fyrmestre og det aftryk de satte på stedet.

Guidede ture