Et af Danmarks smukkeste fyrtårn

Ikke alene er fyrtårnet og udsigten et trækplaster, men også den fantastiske og unikke natur der omkranser fyrtårnet er et besøg værd.
 
Planlæg dit besøg
 

 

Historien om Hammeren Fyr

Siden 1802 er der fra Hammerens top sendt et advarende lys over Østersøen. Fyrtårnene er mange gange blevet moderniseret og har til tider stået som eksempler på det ypperligste indenfor ingeniørkunst og opfindsomhed. Det var et af de første steder man anvendte elektricitet og radiosignaler, længe før de blev allemandseje – Fyrtårnet står i dag som en monument over en tid der en gang var.

Fra 1802 til 1872
Det tidligere fyrtårn

Det var fra Stejlebjerg at lyset i 70 år spredtes over Østersøen. Fyret blev flere gange moderniseret men blev i 1872 erstattet af det nuværende tårn.

Læs mere

Fra 1872 til i dag:
Det nuværende fyrtårn

Da fyret, i 1872, blev bygget på Ørnebjergets højeste punkt, var det et topmoderne fyrtårn der frem til 1990 ledte skibene udenom Bornholm.

Læs mere

Guidede ture

Hvert år passerer 55.000 skibe fyrtårnet. Fyret havde stor betydning for søfolkene der navigerede farvandet mellem Bornholm og Skåne, hvor blot 20 sømil skiller landene. Men fyret har også været hjemstedet for adskillige fyrpassere og gæster igennem tiden.

Tag med på guidet tur

I Fyrmesterens fodspor

Oplev hvordan det var at arbejde på Hammeren Fyr der er fra 1872 og få historier om fyrvæsen, krig og skibsfart på østersøen. Vi kigger også nærmere på de mærker som beboerne på Hammeren igennem flere hundrede år har efterladt.


Se information
Tro, håb og lys langs kysten

Havet har altid været en farlig arbejdsgiver og på denne tur vil der blive fortalt om dramatiske strandinger og om søfolks tro, håb og længsel efter dem der ventede derhjemme. Men også om lyset, både det fra fyret og det i troen.


Se information

Billeder med #hammerfyr på Instagram

Området er et af de skønneste i Danmark og naturen danner en perfekt ramme for det gamle fyrtårn, ikke mindst når årstiderne skifter.