Et af Danmarks smukkeste fyrtårn
Ikke alene er fyrtårnet og udsigten et trækplaster, men også den fantastiske og unikke natur der omkranser fyrtårnet er et besøg værd.
Planlæg dit besøg
Ikke alene er fyrtårnet og udsigten et trækplaster, men også den fantastiske og unikke natur der omkranser fyrtårnet er et besøg værd.
Planlæg dit besøg
Siden 1802 er der fra Hammerens top sendt et advarende lys over Østersøen. Fyrtårnene er mange gange blevet moderniseret og har til tider stået som eksempler på det ypperligste indenfor ingeniørkunst og opfindsomhed. Det var et af de første steder man anvendte elektricitet og radiosignaler, længe før de blev allemandseje – Fyrtårnet står i dag som en monument over en tid der en gang var.
Det var fra Stejlebjerg at lyset i 70 år spredtes over Østersøen. Fyret blev flere gange moderniseret men blev i 1872 erstattet af det nuværende tårn.
Da fyret, i 1872, blev bygget på Ørnebjergets højeste punkt, var det et topmoderne fyrtårn der frem til 1990 ledte skibene udenom Bornholm.
Hvert år passerer 55.000 skibe fyrtårnet. Fyret havde stor betydning for søfolkene der navigerede farvandet mellem Bornholm og Skåne, hvor blot 20 sømil skiller landene. Men fyret har også været hjemstedet for adskillige fyrpassere og gæster igennem tiden.
Oplev hvordan det var at arbejde på Hammeren Fyr og få historier om Fyrvæsenet, krig og skibsfart på Østersøen.
Vi kommer måske også forbi gamle stenbrud og andre “mærker” som beboerne på Hammeren har sat fra Middelalderen og frem til i dag. På turen er der smukke udsigter og unik natur så husk kameraet.
Turen går gennem den unikke Bornholmske natur, mellem sprækkedale, op på bjerget der knejser over Sandvig og tilbage igen.
Undervejs vil der være fortællinger om Hammeren som centrum i Østersøen, krigshandlinger i Osanbugten, helbredende radiumvand og stenhugning med udgangspunkt i Sandvig.
Tag med på den nye Stenhuggersti der strækker sig fra Osanbugten til Hammerhavn, og vi kommer forbi centrale steder i den bornholmske granitindustris historie.
Mange steder går vi på stenarbejdernes gamle stier som tog fra boligerne i Sandvig til fjeldet for at bryde granit.
Området er et af de skønneste i Danmark og naturen danner en perfekt ramme for det gamle fyrtårn, ikke mindst når årstiderne skifter.